Всеки работодател търси служител въз основа на своя опит и изисквания. Просто е невъзможно да се напише универсална автобиография, която да заинтересува 100% от собствениците на бизнес. Но има няколко нюанса, които ще увеличат шансовете Ви.

 

1) Откажете се от клишираните фрази и стандартен набор от положителни качества. Представете си, че са Ви изпратили 10 автобиографии, във всяка от които кандидатите се описват като старателни, устойчиви на стрес и обучени. Кого ще изберете? Помислете как да бъдете по-различни от останалите.

 

2) Добавете малко хумор. Вашата задача е да се откроите сред останалите кандидати за работното място. Една изтънчена и подходяща шега ще направи Вашето резюме запомнящо се.

 

3) Следвайте правилната структура и избирайте само информация, която е полезна за работодателя. Резюмето трябва да е кратко.

 

4) Избягвайте обемисти дизайни и пасивен глас. Вашата автобиография ще се изучава от жив човек и ще му бъде много по-лесно да обработва информация, написана на човешки, а не на чиновнически език.

 

5) Помолете приятел или роднина да прочете и да открие печатните грешки в автобиографията Ви, ако има такива. Една дреболия, която не сте забелязали, може да развали впечатлението.

 

Между другото, провеждаме безплатни консултации как успешно да преминем интервю с работодател.

Интересува ли Ви?

Пишете ни – ще Ви разкажем повече!

Или се обадете: 0894 722 237 – ще организираме среща в нашия офис.

–-

Преференция, агенция за подбор и обучение на персонал.

Варна, ул. Братя Миладинови, 156