Здравейте!

Днес сме Ви подготвили още един тест от поредицата „Колко добре познавате езика на тялото?“.  Не сте направили предишните? Можете да намерите първият тук, а втория –тук.

Днес ще разгледаме жестовете, които хората несъзнателно правят, когато се чувстват некомфортно. Тук отново напомняме, че езика на тялото, колкото и интересен да е той, трябва да се разглежда спрямо контекста на ситуацията. Да, има жестове, показващи определени чувства и емоции, но има и такива, които са чисто индивидуални. Например, хората от различни култури и прослойки на обществото също имат характерен език на тялото.  Ако не вземем предвид тези особености, то няма как да сме сигурни, че сме разчели всеки жест на събеседника правилно.

Вижте картинката по-долу.

Според Вас коя жена не се чувства комфортно? Не обръщайте внимание на това, което казват, а на техните жестове. (Вижте отговора отдолу)

Правилен отговор:

Некомфортно се чувства жената на картинка №1. Защо?

Когато някой кръстоса ръцете и краката си, то е възможно тази стойка да му е най-удобна. Често обаче, когато видите, че събеседника Ви застава в такава позиция, това значи, че иска да се дистанцира (да постави преграда). Това е знак, че може би темата, която коментирате или ситуацията, в която се намирате го кара да се чувства некомфортно.

Отгатнахте ли правилно? А Вие забелязвате ли, когато правите подобни жестове?