Здравейте!

Днес сме Ви приготвили още един тест от поредицата „Колко добре познавате езика на тялото“. Не сте направили предишните? Можете да ги намерите тук – част 1, част 2, част 3.

Днес ще разгледаме жестовете, свързани с лъжата. Темата за лъжата е интересна и разглеждана от много специалисти. Много хора искат да научат как да разпознават знаците, че някой лъже и да се предпазят от такива събеседници. Истината е обаче, че дори специалистите имат разногласия по темата. Нашият съвет е да взимате предвид жестовете и контекста на ситуацията, за да се предпазите от грешки.

Вижте картинката по-долу. Според Вас кой от тези мъже лъже съпругата си? Не обръщайте внимание на това, което казват, а по-скоро на жестовете им! (Отговора е отдолу)

Правилен отговор:

Мъжът на картинка №3 лъже жена си. Защо?

Когато някой не Ви гледа в очите, то това би могло да значи, че е разсеян и замислен за нещо друго. Когато обаче, отбягва погледа Ви целенасочено, то това може би говори, че събеседника Ви не е честен и не иска да се издаде с поглед.

Може би сте се подвели от езика на тялото на мъжа на картинка №2? Както говорихме миналата седмица, кръстосаните ръце биха могли да сочат, че на събеседника Ви му е некомфортно от засегнатата тема или ситуация. Кръстосаните ръце в повечето случаи са знак, че събеседника иска да сложи стена помежду Ви.