Често ръководството разглежда екипното отбелязване на празниците като нецеленасочен и неефективен разход на парични средства. В тази връзка тяхната важност остава незабелязана и неоценена.

Чудите се защо е важно отбелязването на коледните празници от колектива? В тази статия сме посочили основните причини, които доказват ценността на коледните събития и празненства.

  1. Изразяване на благодарност и признателност.

Екипното празнуване на коледните или новогодишните празници е признак на признателност към свършената работа.

  1. Мотивиране на персонала.

Разпускането след изминалата стресова година е чудесен мотиватор, подтикващ към активност и усилена работа през идната година.

  1. Изграждане и сплотяване на екипа.

Колегите имат възможност да се опознаят в извънработна обстановка. Приятната и забавна атмосфера допринася до подобряване на комуникацията и създаване на по-лек работен процес.

  1. Възможност за акцентиране върху фирмените ценности.

Отбелязването на празниците е изцяло в ръцете на ръководството. Събитието може да се създаде в тематика, която акцентира върху фирмените ценности. Това ще помогне за по-благоприятното възприемане на фирмената култура.

  1. Възможност за задържане на талантите.

Празничните събития са страхотна възможност за подчертаване на екипния дух и колективната сплотеност. Те помагат за повишаване нивото на лоялност на служителите към компанията и спомагат за тяхното задържане.

Съществуват разнообразни и вълнуващи начини за повдигане на екипния и празничния дух на Вашите служители. Можем да Ви споделим няколко от нашите идеи:

  • Ангажиране на екипа с украсата за офиса.

Това е приятна творческа работа, предполагаща екипна работа и ефективна комуникация. Ако желаете да обедините своя екип чрез съвместна работа, това е прекрасна възможност. Дайте поле за свободна изява. Ние сме сигурни, че крайният резултат ще е страхотен.

  • Създаване на традиция за таен Дядо Коледа.

Подаряването на подаръци между членовете на екипа под формата на таен Дядо Коледа е вълнуващ и забавен процес. Той предизвиква инициативност и креативност у членовете на екипа. Благодарение на тази традиция, всеки би се стремил да опознае по-добре отсрещния човек, за да избере най-подходящ подарък за него.

  • Подаръци от ръководството за колектива.

Подаръците от ръководството за колектива със сигурност за неочакван жест и чудесна изненада за служителите. Те символизират признателност и уважение към всички членове на екипа. Същевременно с това, те помагат за скъсяване на йерархичната дистанция и могат да служат за мотивационен стимул.

  • Коледно или новогодишно парти.

Съществуват различни формати за коледно парти. Единият вариант е празненство в офис обстановка, организирано от колектива. Друг възможен вариант са коктейлните партита. Съществува и възможност за празненство в ресторант. Изборът на вида събитие трябва да е съобразен с фирмената култура на компанията, както и със самите служители. Със сигурност това е един от най-забавните възможни варианти за почитане на празниците. Чрез него се усъвършенства комуникацията в колектива и се предразполага към по-приятелска обстановка. Това е страхотен вариант, в който колегите могат да си отпочинат и да избягат от ежедневната рутина.

Всичко упоменато до момента определя важността от колективното празнуване. Ние сме сигурни, че което и предложение да изберете от горепосочените, Вашият колектив ще остане очарован.

Ние от Преференция работим в насока изграждане и провеждане на празнични тиймбилдинг събития с цел сплотяване на колектива.

Ако желаете да Ви помогнем с организирането на празничен тиймбилдинг за Вашия екип, можете да се свържете с нас:

Като ни пишете на: preference.office@gmail.com

Или ни се обадите на: +359 894 722 236/+359 894 722 237